sargosargo: Tento blog by člověk neměl jíst hladový.
Ni po jídle, ni po zážitcích 😆
Pořád nechápu, jak to ta tvoje noha mohla dávat, ale je super, že dávala. Ten pán na fotkách mi nebyl nijak povědomý, ale věřím ti teda, že je to Lukáš, fíha, jak dlouho jsme se neviděli? 😅 Paráda 😁
eithne: Zas taková doba to není, ještě v roce 2008 u tebe byl Lukáš na presilvestru. A v roce 2006 jsme se všichni potkávali na Vítkově na kydlení.
Jop. Jsme oficiálně starý
K vytváření sestřihů tažínů jsem si musela dojít pro pikslu oříšků, tak asi tak
Díky za komentář
atraktivnistrasilka: Tažín je něco skvělého, a to hodnotím pouze jako někdo, kdo ho jedl jen jakožto svůj vlastní domácí pokus - byl podle receptu, ale mně se takové věci málo kdy povedou. Recept tehdy na blog dávala Boudicca a já to musela zkusit, byl nakonec i v mém podání parádní. Mít tažín v Maroku ovšem musí být něco naprosto super. Díky za chutě, a to jsem už, prosím pěkně, po večeři. Bych večeřela znova. A tažín si dávám opět do seznamu, co vařit, až nebude fantazie. Děkuji!
Prosím tě, a to koleno na konci výpravy ještě aspoň trošku fungovalo?
eithne: Vidíš, to se budu muset podívat! Já na základě Boudicciných receptů dělám jen marocký kuskus
Každopádně líbí se mi, jak tažín v tomhle článku přebil úplně všechno ostatní. I Sargo mluvila jenom o něm
Koleno přestálo dovolenou se ctí, obzvlášť když uvážíme, že v něm mám rozlámané oba menisky, jak jsem se dneska dozvěděla
atraktivnistrasilka: To víš, tažín je tažín. To se nemůžeš divit, že všechny zaujme. Tenhle článek je hotová gastronomická bomba, zprostředkovaná.
Rozlámat si oba menisky, mňam. Můj táta má už dlouhé roky jedno koleno kompletně vyhazovací - občas jde, najednou se mu vyhodí koleno, tak to zas nahodí a jde dál. Neřeší to, nikde s tím nebyl (od doby, co mu potvrdili, že má v háji meniskus a křížový vaz), nehodlá to měnit. Prý je spokojen tak, jak je.
To určitě, bojí se.
atraktivnistrasilka: A to důležitý jsem ještě zapomněla.
Nastartovala mě tvá zmínka o tom, že jsi po několikáté četla Pýchu a předsudek. Protože já jsem to nečetla ještě ani jednou a hrozně dlouho se na to chystám. Málo se to o mně ví, ale já čtu klasiku docela ráda, nicméně toto se mi pořád vyhýbalo (nebo já se vyhýbala tomu), a po tom, co jsem teď četla trilogii Milénium (třetí díl teda zůstal zatím rozečtený) potřebuju něco víc hezu.
Jdu si to stáhnout do čtečky. Máš mě na svědomí!
boudicca: Strašilko, moje kuchařské já se teď tetelí blahem! Díky! Strašně mě těší, že si jej podle mého receptu někdo uvařil a že chutnal!
zlomenymec: Já ještě nedočetl Mongolsko a tady už se jede Finsko a Maroko Nestíháááám
eithne: První díl jsem vystřelila hodně z divoka, ale ty další už taky nestíhám
Dneska jsem si v systému prohlížela, jak mám čerpanou dovolenou, a je to tam pěkně úhledně - Španělsko, Mongolsko, Rakousko, Finsko, Maroko. Ani den vedle
helca: 9 hodin. Na pracku se dava 9 hodin. Kdyz chodis brzo spat a rano chces veset. Jinak nevim.
Tohle vypada i jako vejlet, kterej bych mozna prezila. Jidlo vypada dobre, kdyby v tom teda nebyly ty morsky mrchy. Jsem zvedava, co vas cekalo dal.
Ty ulicky jsou jak z filmu! Ja myslela, ze to tak udelali pro zapletku, aby padouch nehonil hrdinu v planich. Super.
eithne: Hm. Na praní před Žaludama jsem to nastavila o hodinu jinak, než jsem chtěla - Zuzku jsem vyzvedávala jen tak tak. Čísla nejsou nic pro mě.
Ty uličky byly naprosto boží. A navíc byly skoro všude slepé. Hrozně jsem tam vzpomínala na Hon na Širokka, že tam by se to pořádalo samo
helca: Ano, ano. Ted uz se muzes kouonout na Aragorna v pousti. Matne si pamatuju, ze ulicky jsou dost okrajovy, ale komu by to vadilo. \rLepsi blbe nastavit pracku, nez zapomenout prat a pak celit Ripu pradla 🙉
boudicca: Přelet Alp byl vskutku kochací. Bahia palác se mi moc líbil, je to nádherná architektura. Úplně cítím tu specifickou vůni města, slyším ten ruch. V Maroku jsme měli zcela rozdílný itinerář, společný s vaším byl jen Marakéš. Největší dojem udělal asi Ouarzazate a Sahara, to je pro nás středoevropany úplně jiný svět. Celkově je to překvapivě pestrá země. Ráda bych se tam někdy vrátila, jen tentokrát bez střevních breberek jako minule.
A tažín je nejlepší ten se švestkami!
eithne: Zrovna před pár dny jsem si znovu se zájmem pročetla tvoje povídání o Maroku. Na hrobky, kde jsi byla, jsem chtěla jít taky, ale nakonec musel jít Lukáš sám, protože mě bolelo koleno, to mě hodně mrzelo.
Taky se mi v Maroku moc líbilo! A mají tam spoustu dalších prima hor, takže vůbec nevylučuju, že bych se tam někdy mohla vrátit. Jen ta francouzština by se mi k tomu hodila