Článek Sušené maso

Vložit nový komentář

Přihlášení
jméno:heslo:ze serveru:
vaše jméno:
vaše www: http://*
opište kód:

Pozn.: označená pole nejsou povinná. Odkaz na www bude zobrazen pod Vašim komentářem, pokud se jedná o odkaz na blog.

Komentáře k článku: Sušené maso

23. 01. 2014 - 16:08

sargo: Ještě mi zbývaly dva pidikouštíčky, tak jsem je při čtení alespoň dorazila. Že musím zemřít strašlivou smrtí mám taky ten dojem, ale zatím nic
Fotky prosím určitě dodat!

---
sargo.pise.cz

23. 01. 2014 - 18:45

lentilka®sdeluje.cz: Se budete olizovat ještě v sanitce!

Sušené maso jsem jednou ochutnala - pravda, bylo to nějaké to balené, vakuované, igelitované - a vůbec mi to nechutnalo. Takže díky, návod nevyužiju.

---
lentilka.sdeluje.cz

23. 01. 2014 - 20:15

boudicca: ...ještě mít tu sušičku Na maso moc nejsem, ale domácí příprava sušeného mě celkem zaujala. Na výlety a dovolené mi to přijde jako skvělá věc. To totiž bývám vždycky tak přecpaná sušenek, až je mi z nich dalších 14 dní zle

---
boudicca.pise.cz

23. 01. 2014 - 20:59

zmrzlinka: Dodáš foto tasemnic ? Predpokladám, že si to sušite len na výlety do hor, či aj na normálnu konzumáciu ? Každopádne možeš začať receptovú rubriku, čo variť za hranicami všedných dní...

---
zmrzlinka.pise.cz

23. 01. 2014 - 21:21

eithne: Sargo: Úplně poprvé jsem sušila vepřové s nadějí, že to třeba Lukáš jako biolog v Norsku nebude jíst a všechno zbude pro mě. No, nezbylo mi...

Lentilka: Ale mně to kupované taky nechutná, v podstatě jsem si nejdřív oblíbila koncept sušeného masa, pak se nenechala odradit tím kupovaným a konečně si nasušila svoje dobré

Boudicca: Prý to jde i v troubě, ale nezkoušela jsem to a nechtěla bych se s tím piplat, obzvlášť s naší zhasínací plynovou

Zmrzlinka: Já to vždycky sušila jenom do hor, ale letos na Vánoce jsem se rozhodla být kreativní, takže jsem nasušila pro kamarády. A tenhle víkend další várku, protože z předvánoční na mě nezbylo a Sargo už došlo

---
eithne.pise.cz

24. 01. 2014 - 10:10

feji: Já furt kde jsem to už četla, a pak jsem si vzpomněla, že jsem vlastně o sušení masa taky psala - inspirována tebou. Taky si asi budu muset zase něco nasušit, neb se mi sbíhají sliny.

---
feji.pise.cz

24. 01. 2014 - 20:47

helča: Dneska jsme se zrovna bavili o hovězím. Prý mají v Holešovický tržnici nějaký luxusní a ne šíleně drahý (200/kg). Taky jsem se dozvěděla, že u nás jde maso do prodeje 4 dny po porážce, tudíž v těžký rigor mortis, kdežto ve světě nejdřív 2/4 (to jsem už zapomněla) tejdny visí v chladu. Výsledkem je, že u nás se hovězí vaří hodiny v papiňáku a pořád není, jinde je za 20 min krásně měkký. Jakožto zastánce červenýho masa-když už maso, tak pořádný a ne žádný urychlený kuře-mě to zaujalo a plánuju výpad do Holešovic pro krávu.
To sušený jsem viděla! Měla jsem tenkrát rovnou ochutnat.

25. 01. 2014 - 11:11

eithne: Fejí: Nojo, vidíš, a ty to máš dokonce s těma fotkama

Helča: O tom je teď spousta článků - stařená masa a tyhle všechny věci. Tak pak dej vědět, jak jsi v Holešovicích pořídila, to jsem docela zvědavá. Za dvě stovky za kilo pořád trochu pochybuju, že by to bylo něco lepšího Sušené maso bych ti jako i nabídla na ochutnání, ale nevím nevím, jak dlouho mi ještě zbude a jestli se do té doby uvidíme

---
eithne.pise.cz

05. 02. 2014 - 19:41

janka: chjo škoda, že nemám sušičku

---
janka.pise.cz

05. 02. 2014 - 22:18

eithne: Dají se najít i návody na sušení v troubě, nebo se dá pořídit (ne až tak draze, ale je to obrovský krám), nebo se dá s trochou štěstí půjčit od někoho ze známých. Ale jo, je to docela podstatná komplikace, já ji nemít, asi bych se do toho nepouštěla

---
eithne.pise.cz