sargo: Ještě mi zbývaly dva pidikouštíčky, tak jsem je při čtení alespoň dorazila. Že musím zemřít strašlivou smrtí mám taky ten dojem, ale zatím nic
Fotky prosím určitě dodat!
lentilka®sdeluje.cz: Se budete olizovat ještě v sanitce!
Sušené maso jsem jednou ochutnala - pravda, bylo to nějaké to balené, vakuované, igelitované - a vůbec mi to nechutnalo. Takže díky, návod nevyužiju.
boudicca: ...ještě mít tu sušičku Na maso moc nejsem, ale domácí příprava sušeného mě celkem zaujala. Na výlety a dovolené mi to přijde jako skvělá věc. To totiž bývám vždycky tak přecpaná sušenek, až je mi z nich dalších 14 dní zle
zmrzlinka: Dodáš foto tasemnic ? Predpokladám, že si to sušite len na výlety do hor, či aj na normálnu konzumáciu ? Každopádne možeš začať receptovú rubriku, čo variť za hranicami všedných dní...
eithne: Sargo: Úplně poprvé jsem sušila vepřové s nadějí, že to třeba Lukáš jako biolog v Norsku nebude jíst a všechno zbude pro mě. No, nezbylo mi...
Lentilka: Ale mně to kupované taky nechutná, v podstatě jsem si nejdřív oblíbila koncept sušeného masa, pak se nenechala odradit tím kupovaným a konečně si nasušila svoje dobré
Boudicca: Prý to jde i v troubě, ale nezkoušela jsem to a nechtěla bych se s tím piplat, obzvlášť s naší zhasínací plynovou
Zmrzlinka: Já to vždycky sušila jenom do hor, ale letos na Vánoce jsem se rozhodla být kreativní, takže jsem nasušila pro kamarády. A tenhle víkend další várku, protože z předvánoční na mě nezbylo a Sargo už došlo
feji: Já furt kde jsem to už četla, a pak jsem si vzpomněla, že jsem vlastně o sušení masa taky psala - inspirována tebou. Taky si asi budu muset zase něco nasušit, neb se mi sbíhají sliny.
---
feji.pise.cz
helča: Dneska jsme se zrovna bavili o hovězím. Prý mají v Holešovický tržnici nějaký luxusní a ne šíleně drahý (200/kg). Taky jsem se dozvěděla, že u nás jde maso do prodeje 4 dny po porážce, tudíž v těžký rigor mortis, kdežto ve světě nejdřív 2/4 (to jsem už zapomněla) tejdny visí v chladu. Výsledkem je, že u nás se hovězí vaří hodiny v papiňáku a pořád není, jinde je za 20 min krásně měkký. Jakožto zastánce červenýho masa-když už maso, tak pořádný a ne žádný urychlený kuře-mě to zaujalo a plánuju výpad do Holešovic pro krávu.
To sušený jsem viděla! Měla jsem tenkrát rovnou ochutnat.
eithne: Fejí: Nojo, vidíš, a ty to máš dokonce s těma fotkama
Helča: O tom je teď spousta článků - stařená masa a tyhle všechny věci. Tak pak dej vědět, jak jsi v Holešovicích pořídila, to jsem docela zvědavá. Za dvě stovky za kilo pořád trochu pochybuju, že by to bylo něco lepšího Sušené maso bych ti jako i nabídla na ochutnání, ale nevím nevím, jak dlouho mi ještě zbude a jestli se do té doby uvidíme
eithne: Dají se najít i návody na sušení v troubě, nebo se dá pořídit (ne až tak draze, ale je to obrovský krám), nebo se dá s trochou štěstí půjčit od někoho ze známých. Ale jo, je to docela podstatná komplikace, já ji nemít, asi bych se do toho nepouštěla